top of page
  • Foto van schrijverMarilène Loendersloot

Spelt wraps (met zuurdesem)

Zoals jullie wellicht al zagen op Instagram deze week, maak ik graag zelf wraps. Omdat het super lekker is, maar vooral omdat het gewoon de gezondste optie is. Wraps is echt zo'n ding waar zoveel onnodige ingrediënten in kunnen zitten. Althans, als je ze in de supermarkt koopt. En dat terwijl die ingrediënten helemaal niet nodig zijn. Daarom deel ik graag met jullie dit eenvoudige recept. Mocht je het recept gezonder willen maken, dan kun je er ook voor kiezen om de zuurdesem variant te maken. Je voegt dan gewoon wat zuurdesemstarter toe, maar dat zal ik nog verder toelichten.


Wat heb je nodig voor 20 wraps?

  • 650 gram speltbloem

  • 100 gram speltmeel

  • 10 gram zout

  • 75 gram avocado- of olijfolie

  • 1 tl bakpoeder

  • 375 gram water


  • 2 el zuurdesem starter (optioneel)

  • Boter/olie om de pan mee in te vetten


Welk keukengerei heb je nodig?

  • Mengkom

  • Koekenpan

  • Deegroller

  • Deegschraper (optioneel)


Hoe maak je de wraps?

  • Doe alle ingrediënten in de kom en kneed dit goed door elkaar tot een mooi deeg. Mocht je de zuudesem variant maken en merken dat het deeg door het toevoegen van de starter te nat is geworden, dan voeg je simpelweg nog wat extra bloem toe. Het deeg is wat aan de plakkerige kant en blijft als het goed is wel aan het aanrecht plakken, maar niet perse aan je handen.

  • Laat het deeg even rusten en vet ondertussen de koekenpan in. Doe niet teveel boter/olie in de pan, want zo worden de wraps te vet. Als je een goede pan gebruikt (rvs, keramisch, Greenpan), dan blijft de wrap als het goed is niet echt plakken. Zorg dat de pan goed heet is als je begint met bakken.

  • Als je het deeg even hebt laten rusten, verdeel je dit met een deegschraper (of mes) in gelijke balletjes. Maak de balletjes eventueel al een beetje plat. Leg ze te rusten. Zorg hierbij dat het aanrecht goed bestrooid is met bloem om te voorkomen dat de balletjes blijven plakken.

  • Maak met de deegroller mooie (niet te dikke, maar ook zeker niet te dunne) wraps. Laat deze niet te lang liggen op het aanrecht voordat je gaat bakken, want anders blijven de wraps plakken en kun je weer opnieuw beginnen met het uitrollen van het deeg.

  • Bak de wraps to ze een beetje bruin beginnen te worden. Je ziet gauw genoeg als dit het geval is. Gebruik eventueel twee pannen, dan gaat het sneller.

  • Mocht je de wraps gelijk gaan eten, dan kun je ze bewaren en warm houden door ze op een bord te leggen en af te dekken met een schone theedoek. Eet smakelijk!


Tips:

  • Je kunt de wraps gemakkelijk invriezen. Laat ze even afkoelen en doe ze in een goed luchtdicht zakje in de vriezer.

  • Ik noem de verschillende pannen bewust, omdat het gebruiken van een normale pan met anti-aanbaklaag heel erg ongezond is. Mocht je hierover meer willen weten, dan kun je hier een blog over pannen terugvinden.




431 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page