Pizza (met zuurdesem of gist).
- Marilène Loendersloot

- 4 uur geleden
- 3 minuten om te lezen
Soep met zelfgemaakte pizza is hier in huis een grote favoriet. Lekker makkelijk en je kunt het zo voedzaam maken als je wilt. Zelf pizza maken is niet alleen super makkelijk, maar ook erg lekker. Wat ik daarnaast super fijn vind, is dat ik weet wat ik in de pizza's stop en waar ik ze mee beleg. Dat maakt het ook nog eens een stuk gezonder dan de meeste pizza's die ergens anders vandaan komen. Ik bak de pizza's graag met deeg gemaakt van zuurdesem, maar voordat ik dat onder de knie had, heb ik er ook genoeg gebakken met gist. Hoe dan ook zijn de pizza's super lekker. En hoewel ze de pizza's échte uit Italië misschien niet altijd kunnen overtreffen, lekkerder dan andere pizza's vinden wij ze wel. Ze komen hoe dan ook dicht in de buurt vinden wij, haha. Maar goed, over smaak valt niet te twisten zeggen ze, toch?
Wat heb je nodig voor 2 pizza's?
Bodem met zuurdesem
Maak het deeg naar het gewone zuurdesembrood recept. Dat recept vind je hier. Als je het recept alleen met bloem wilt maken, dan kan dat ook. Dan wordt de bodem nog iets lichter en luchter.
Bodem met gist
Maak het deeg naar het basisbrood recept. Dat recept vind je hier. Als je het recept alleen met bloem wilt maken, dan kan dat ook. Dan wordt de bodem nog iets lichter en luchter.
Voor op de pizza
400 gram tomatensaus
150 gram geraspte kaas
1 bol mozzarella
Vlees naar keuze (denk aan (runder)salami, kipfilet of gerookte kip)
Toppings naar keuze (denk aan olijven, ui, tomaat, paprika)
Extra bloem om het aanrecht mee te bestrooien
Welk keukengerei heb je nodig?
Bakplaat (mocht je er twee tegelijk willen bakken, dan kun je er twee gebruiken)
Bakpapier
Mengkom
Deegschraper
Hoe maak je de pizza?
Als het deeg goed is gerezen, verwarm je de oven voor op 220 °C. Hierna bestrooi je het aanrecht met flink wat bloem en verdeel je het deeg in twee gelijke delen.
Rol het deeg goed uit tot dunne rechthoeken (rond kan ook, maar het worden vrij grote pizza's en dan heb je een wat dikkere ronde pizza). Zorg ervoor dat je hierbij genoeg bloem gebruikt.
Leg de uitgerolde bodem op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Verdeel de tomatensaus over de bodem en beleg deze hierna met alle kaas, het vlees en de andere toppings.
Bak de pizza voor zo'n 20 minuten of tot de kaas mooi goudbruin is geworden. Laat een klein beetje afkoelen, snijd in stukken en eet smakelijk!
Tips:
Mocht je maar één pizza willen maken, dan kun je altijd de helft van het deeg maken of de helft die je niet gebruik invriezen.
Mocht je gewone tomatensaus gebruiken, dan kun je nog lekker wat extra kruiden op de pizza strooien.
Mocht je geen gerookte kip of kipfilet plakjes willen gebruiken, dan kun je altijd een kipfilet of kippenpoot even koken en hier pulled chicken van maken. Kruid de kip nog lekker en zo is deze perfect voor op een pizza.
Als je maar één bakplaat hebt en toch twee pizza's wilt maken, dan kun je deze ook altijd afbakken op een rooster. Deze bodem wordt dan wel iets natter.
Je kunt ook meerdere kaassoorten op een pizza doen om de bekende quatro formaggi pizza te maken.


.png)



Opmerkingen