Pasta met roomkaas, kip en groente.
- Marilène Loendersloot
- 28 jun
- 2 minuten om te lezen
Zoals jullie inmiddels misschien wel weten, houd ik van makkelijke recepten. En van variatie. Het leuke van pasta is dat je er zoveel mee kunt variëren. Dit keer weer een heel ander pastarecept dat je zelf ook nog kunt opleuken. Of juist eenvoudiger maken. Wat je wilt. Binnen zo'n 30 à 35 minuten op tafel en dat is voor mij ook echt wel iets wat ik fijn vind. Oh ja, en je gebruikt maar 2 pannen. Ideaal wat mij betreft.
Wat heb je nodig voor 4 personen?
Pasta naar keuze (ongeveer 100 gram p.p.)
300 gram kip(dij)filet
100 gram gerookte spekreepjes (optioneel)
1 courgette
1 (grote) ui
3 teentjes knoflook
250 gram (kastanje)champignons
150 gram kruidenroomkaas
1 tl Italiaanse kruiden (optioneel)
Zout en peper
Boter/olie om in de bakken
Welk keukengerei heb je nodig?
Braadpan
Pannetje om pasta in te koken
Hoe maak je de pasta?
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd hierna eventueel alvast de andere groente (courgette en champignons) in kleine stukjes voordat je de snijplank "vies" maakt met de kip.
Verwarm de olie of boter in de pan en fruit de ui en knoflook. Doe hier de spekjes bij en bak deze mee. Als de ui er een beetje glazig uit begint te zien, voeg je ook de kip toe. Bak dit alles tot de kip gaar is. Blijf goed roeren en zorg dat de ui/knoflook/spekjes niet aanbranden.
Zet de pasta op en kook deze volgens de verpakking.
Als de kip gaar is, voeg je de courgette en champignons toe. Bak dit goed door totdat de courgette wat zacht is en de champignons wat donkerder van kleur zijn.
Hierna doe je kruidenroomkaas bij het groente- en kipmengsel en roer je dit goed door. Breng op smaak met zout en peper.
Giet de pasta af en doe dit bij het groente- en kipmengsel. Eet smakelijk!
Tips
Vervang de courgette eens voor spinazie. Ook super lekker.
Voeg eventueel nog een beetje pastawater toe. Dat maakt de saus nog romiger.
Je kunt er nog wat Parmezaanse kaas of rucola bij serveren. Dat brengt nog meer smaak.

Lekker! Dank je wel voor het recept.
https://bijbelsevrouw.blogspot.com/