Dadel-notenballetjes.
- Marilène Loendersloot
- 24 mrt
- 1 minuten om te lezen
Pas kocht ik in de supermarkt een snelle snack voor Hannah. Het waren reepjes met dadel, rozijnen en noten en ze smulde ervan. Maar wat was dit duur zeg. 5 kleine reepjes voor zo'n €3,-. "Dat kan goedkoper en dat kan ik heus wel zelf", dacht ik gelijk. Dus probeerde ik verschillende soorten reepjes te maken. Na een en ander geprobeerd te hebben, kwam ik tot de conclusie dat ik balletjes eigenlijk nog makkelijker vond om te maken en dat het heerlijk is om nog wat cacaopoeder en eventueel kaneel toe te voegen. De balletjes zijn echt super eenvoudige en wat mij betreft ook gemakkelijke en lekkere snack. Lekker zoet en toch ook weer in balans door de vetten uit de noten.
Wat heb je nodig voor zo'n 16 (kleinere) balletjes?
150 gram ontpitte dadels
50 gram rozijnen
100 gram gemengde noten
1 tl water
3 tl cacaopoeder (optioneel)
1 tl kaneel (optioneel)
Welk keukengerei heb je nodig?
Keukenmachine of blender
Weegschaal
Hoe maak je de balletjes?
Doe alle ingrediënten (zonder het water) in de keukenmachine en maal dit op de hoogste stand tot alles redelijk fijngemalen is. Voeg hierna het water toe en zet de keukenmachine weer aan tot het mengsel zich gaat vormen tot een grote bal.
Verdeel het mengsel in kleine balletjes en eet smakelijk!
Je kunt de balletjes minstens een week of 1,5 bewaren in de koelkast. Gebruik dan wel even een goed afsluitbaar bakje hiervoor.

Commentaires