Courgettes, misschien komen ze inmiddels wel je neus uit. Wij hebben heel veel courgette gegeten de afgelopen tijd. Hoe lekker courgettes ook zijn en voor hoeveel dingen je ze ook kunt gebruiken, soms is het even goed, haha. En nu de laatste courgettes wel een beetje uit de tuin komen, denk je misschien wel "Wat moet ik ermee?". Dat dacht ik dus ook. Ik heb al wel een aantal courgettes in de vriezer gedaan, zodat ik er soep mee kan maken. Maar ineens bedacht ik me dat ik weleens courgettebrood op had en dat ik dit erg lekker vond. Daar kon ik wel wat mee. Ik ben een courgettebrood gaan maken en zie hier mijn recept.
Wat heb je nodig voor 1 courgettebrood?
1 courgette (middel grootte)
100 gram roomboter
150 gram kokosbloesemsuiker
2 eieren
1 handje rozijnen
280 gram tarwe- of speltbloem
1 tl koek- en speculaaskruiden
2 tl bakpoeder
Welk keukengerei heb je nodig?
Mengkom
Garde
Rasp
Schaaltje
Keukenweegschaal
Pannetje
Bakblik
Hoe maak je het courgettebrood?
Verwarm de oven voor op 175 ℃ en vet het bakblik in.
Doe de rozijnen in een schaaltje met water en laat deze wellen. Zo branden de rozijnen niet aan. Ondertussen laat je de boter in een pannetje smelten.
Rasp de courgette. Voeg hier de eieren, suiker en gesmolten boter aan toe. Meng dit tot een mooi geheel.
Voeg hierna de bloem, de kruiden en het bakpoeder toe. Meng dit niet te hard, maar zorg ervoor dat er een luchtig beslag ontstaat en dat dit ook luchtig blijft.
Tot slot giet je de rozijnen even af en voeg je deze toe aan het beslag. Vouw de rozijnen er als het ware doorheen.
Doe het beslag in het ingevette bakblik en bak het brood voor ongeveer 55 minuten. Eet smakelijk!

Comments