top of page
  • Foto van schrijverMarilène Loendersloot

Bosvruchten-yoghurt muffins.

Fris, maar toch een beetje zoet. En heel erg lekker. Dat zijn deze muffins. Pas had ik een keer yoghurt over en het moest echt op. Nu kun je yoghurt best wel even bewaren, ook na de houdbaarheidsdatum, maar nu moest het dus wel echt op. Daarom dacht ik aan het maken van een yoghurtcake. Het eerste idee was een yoghurt-appelcake, maar toen bedacht ik me dat ik pas nog een recept voor appelcake heb gedeeld. En ik blijf graag wel origineel natuurlijk, haha. Toen ik de frambozen in onze tuin zag hangen, moest ik daar ook iets mee. En zie hier, een recept voor bosvruchten-yoghurt muffins. Je kunt er trouwens ook heel gemakkelijk een cake van bakken natuurlijk. Of mini-muffins bijvoorbeeld. Heel leuk en erg lekker, al zeg ik het zelf. En ook nog eens een gezonder tussendoortje.


Wat heb je nodig voor 12 muffins?

  • 285 gram yoghurt

  • 4 eieren

  • 130 gram roomboter

  • 135 gram kokosbloesemsuiker

  • 2 tl bakpoeder

  • 0,5 tl baking soda

  • 1 tl zout

  • 150 gram tarwe- of speltbloem

  • 150 gram volkoren- of speltmeel

  • 2 handjes bosvruchten

Welk keukengerei heb je nodig?

  • Mengkom

  • Garde

  • Pannetje

  • Keukenweegschaal

  • Muffinvorm

Hoe maak je de muffins?

  • Verwarm de oven voor op 175 ℃.

  • Smelt de boter in een pannetje op het vuur. Ondertussen doe je de yoghurt, eieren en suiker bij elkaar.

  • Wanneer de boter goed gesmolten is, doe je deze bij de yoghurt, eieren en suiker. Klopt dit even goed door elkaar tot een luchtig mengsel.

  • Voeg hierna het bakpoeder, de bloem en het meel toe en vouw dit als het ware door het mengsel heen. Zo krijg je een luchtig beslag.

  • Tot slot voeg je het fruit toe. Als je bevroren fruit gebruikt, haal je dit niet eerder uit de vriezer. Anders kleurt heel het beslag rood en/of paars. Meng het fruit nog zachtjes door het beslag. Het beslag is vrij stevig en wat dikker. Is dit niet het geval, voeg dan nog een beetje extra meel of bloem toe. Zie hieronder een foto van hoe het beslag eruit ziet in de vormpjes.



  • Hierna verdeel je het beslag over de ingevette of met bakvormpjes bekleedde muffinvorm.

  • Bak de muffins voor zo'n 30 minuten. De muffins zijn gaar als je er een prikker in steekt en deze er schoon uitkomt.

  • Serveer de muffins eventueel met wat slagroom en extra fruit. Eet smakelijk!





331 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page