top of page
  • Foto van schrijverMarilène Loendersloot

Basisrecepten. 3. Traybake met aardappels, groente en vlees.

Er zijn zoveel gemakkelijke, snelle en lekkere manieren zijn om aardappels, groente en vlees te bereiden. Deze keer een blog met een basisrecept voor een traybake. Een traybake is echt super gemakkelijk, handig, relatief snel en je kunt er wederom lekker mee variëren. Met aardappels, groente en vlees dus. Wat mij betreft ideaal. Wat het is, een traybake? Een bakplaat vol met groente, aardappels en vlees. Dat doe je in de oven en je bent klaar. Alleen even wachten tot alles gaar is. Ondertussen ruim ik de keuken op, dek ik de tafel en zo hoef ik na het eten een stuk minder te doen. Dus ik vind het ook nog eens efficiënt.


Wat heb je nodig voor 4/5 personen?

  • 500 gram vlees (gehaktballen, kipfilet, runderworst, kipgehaktballen, kippenpoten, drumsticks)

  • 600 gram groente (courgette, tomaat, prei, wortel, paprika, knoflook)

  • 1 kg aardappelen

  • Kruiden naar keuze (nootmuskaat, Italiaanse kruiden, uipoeder, knoflookpoeder, paprikapoeder)

  • Zout/peper

  • Olie/boter


Welk keukengerei hebben jullie nodig?

  • 2 bakplaten

  • Bakpapier (optioneel)

Hoe maak je de traybake?

  • Verwarm de oven voor op 180 ℃.

  • Snijd alle groente in stukjes. Mocht je de aardappels willen schillen, dan kan dat. Dit hoeft niet. Snijd ook de aardappels in stukjes. Je hoeft de aardappel van tevoren niet te koken.

  • Verdeel de groente, aardappels en het vlees over de bakplaten. Get hier wat olie (MCT, avocado of gewone olijfolie (niet extra virgine)) overheen of bestrijk met (zachte) boter of ghee.

  • Doe hierna alle kruiden over de groente, aardappels en het vlees, breng verder op smaak met zout en peper en meng dit even goed door elkaar. Hiervoor kun je het beste je handen gebruiken.

  • Bak de groente, het vlees en aardappels voor zo'n 45 minuten. Let op dat vooral het vlees gaar is. Gehaktballen en worst zijn, afhankelijk van de grootte, vaak iets sneller klaar. Deze kun je altijd wat later in de oven erbij doen.

  • Serveer eventueel met een lekker sausje en eet smakelijk!


Voorbeelden:

  • Paprika, wortel, aardappels en drumsticks met Italiaanse kruiden, zout en peper.

  • Kipfilet, courgette, tomaatjes (deze hoeven iets korter in de oven) en aardappels met zout en peper.

  • Runderworst, ui, paprika, prei en krieltjes met paprikapoeder, nootmuskaat en zout en peper.







301 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 commentaire


Aritha Vermeulen
Aritha Vermeulen
04 juin

Lekker! Dank je wel voor dit duidelijke recept! Het ziet er heel lekker uit.Ik zou zo dat kippenkluifje willen pakken.


J'aime
bottom of page