top of page
  • Foto van schrijverMarilène Loendersloot

Mijn eigen blog. Het begin.

Bijgewerkt op: 18 jul. 2023


Daar zit ik dan, mijn allereerste blog ooit te schrijven. Al jaren lees en bekijk ik blogs van anderen. Vooral in het Engels, van hardwerkende vrouwen die mij inspireren. Wat ik zoek en wat ik wil, dat heb je in Nederland niet echt. Ik weet niet precies waarom dat is. Misschien komt dat toch omdat wij Nederlanders te nuchter zijn om ons “gewone” leven en werk te delen… Maar wat ik wel weet is dat ook Nederlandse vrouwen hardwerkend en inspirerend kunnen zijn. Daarnaast denk ik ook dat wij heel erg veel van elkaar kunnen leren over hoe we een goede vrouw kunnen zijn.


En dat zette me aan het denken. Wat is een goede vrouw? Waarom inspireren die andere vrouwen mij? Wat heb ik zelf te bieden? Nu aan mijn man, familie en vrienden. Maar hopelijk ook aan onze eigen kinderen als ik zelf moeder mag worden.


Met de eerste vraag heb ik wel even geworsteld, want in onze maatschappij moet een vrouw zoveel. Carrière maken, goed zorgen voor haar kinderen, leuke dingen doen, er altijd goed uitzien en nog veel meer. Veel vrouwen hebben het gevoel dat ze het niet meer bij kunnen houden. Dat kan ik goed begrijpen. Daarom ben ik gaan zoeken in de Bijbel. Als gelovige geloof ik namelijk dat God ons de Bijbel heeft gegeven als leidraad voor ons leven. In de Bijbel wordt gesproken over de "Deugdelijke Huisvrouw". Deze vrouw, uit Spreuken 31 inspireert mij nog het allermeest, want dit is de vrouw waarover de Bijbel zegt dat zij meer waard is dan robijnen. Sinds ik dat heb ontdekt en daarin Gods wil zie voor het leven van een vrouzw, is het duidelijk geworden waarom de vrouwen die ik graag volg mij inspireren. Ze streven ernaar de vrouw uit Spreuken 31 te zijn. Een Deugdelijke Huisvrouw te zijn.


En dat wil ik ook zijn. Maar dat gaat niet vanzelf. In deze maatschappij wordt het ons lastig gemaakt en zelf schiet ik ook zo vaak tekort. Maar desalniettemin neem ik jullie graag mee in mijn zoektocht. Mijn zoektocht naar het leven zoals de vrouw uit Spreuken 31 dat deed. In dit gedeelte (vanaf vers 10 t/m 31 om precies te zijn) wordt gesproken over een vrouw die werkt met haar handen om voor haar gezin te zorgen, maar ook is zij een onderneemster. Ze maakt spullen en verkoopt deze, ze bewerkt haar akker. Dit doet ze allemaal voor haar gezin, want bovenal maakt ze een thuis. Ze zorgt dat haar gezin warm en goed gekleed is, genoeg te eten krijgt en ziet naar hen, maar ook anderen, om. Het klinkt bijna te mooi om te waar te zijn en te lastig om te bereiken.


Daarom geloof ik dat we als vrouwen elkaar nodig hebben. Om van elkaar te leren, om elkaar te bemoedigen, om elkaar te helpen en op te bouwen. En daarom begin ik deze blog. Mijn blog zal een platform worden waar ik recepten, tips en informatie zal delen. Maar ook mijn eigen bevindingen, zodat jullie kunnen voorkomen dezelfde fouten te maken als ik. Jullie kunnen onderwerpen verwachten als bakken met (zuur)desem, gemakkelijke maar gezonde maaltijden, tuinieren, lichamelijke verzorgingsproducten en misschien ook wel naaien. Ik zou dit ook wel het maken van een thuis kunnen noemen. Hoe zorg ik het beste voor mijn gezin en de mensen om me heen? En hoe kan ik de vrouw zijn die God van mij vraagt om te zijn?


Hier op aarde zullen wij nooit perfect zijn, maar met Gods kracht en elkaars hulp geloof ik dat wij wel het beste hier op aarde eruit kunnen halen. Om zo onze mannen, gezinnen, familie, vrienden en mensen om ons heen tot hulp te kunnen zijn en van Gods genade en goedheid te kunnen getuigen. Want dat is uiteindelijk waar het hier op aarde om draait.


Ik wil jullie heel hartelijk bedanken voor het lezen van mijn eerste blog. Ik ben benieuwd wat deze blog gaat brengen en heb erg veel zin om dat, hopelijk met jullie, te gaan ontdekken.


674 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page