top of page
  • Foto van schrijverMarilène Loendersloot

Een middeltje tegen kiespijn.

Toen ik net begon met essentiële oliën heb ik me er flink in verdiept. Welke olie helpt waarvoor? Of waartegen? Wat kan ik er allemaal mee? Hoe moet ik de oliën verdunnen? Er valt heel veel over te lezen, te leren en te schrijven. Als ik dat laatste zou doen, dan zou het een hele lange blog worden. Maar omdat dit middeltje tegen kiespijn zo'n succesverhaal is geworden, deel ik dit graag met jullie in een aparte blog. Ik ben me er overigens van bewust dat er bepaalde mensen zijn die merken gebruiken waarvan je niet mag zeggen dat de oliën ergens tegen of voor kunnen helpen. Zoals tegen pijn bijvoorbeeld. Dit omdat het gevaarlijk zou zijn om met bepaalde klachten niet (gelijk) naar een dokter te gaan. Maar ik geloof dat oliën een resultaat zijn van Gods Schepping. De oliën worden namelijk gemaakt van planten en bloemen die God heeft geschapen. In de Bijbel wordt ook behoorlijk veel geschreven over bepaalde natuurlijke oliën en het gebruik daarvan. Ik heb zelfs wel eens gelezen dat er voor iedere (niet-moderne, westerse) kwaal een middel in de natuur te vinden is. En hoewel het fijn is dat er gezondheidszorg is, is het des te fijner dat er genezing in de natuur, de Schepping (door God) te vinden is. Zodat we voor hoofdpijn of kiespijn bijvoorbeeld niet gelijk een paracetamol pakken, maar eerst eens iets anders kunnen proberen.


Maar hoe kom ik nou bij zo'n middeltje? Laten we erop houden dat ik genoeg had gelezen om te weten dat lavendel helpt tegen pijn, pepermunt zorgt voor een schone mond en frisse adem en dat kruidnagel helpt tegen infecties en pijn, maar ook bijdraagt aan een schone mond. Dat laatste geldt overigens ook voor kokosolie. Daarnaast werken de oliën, zeker in combinatie met de kokosolie, ontstekingsremmend. Eigenlijk kan ik weer een aparte blog over schrijven over kokosolie, zoveel valt er over te vertellen, maar voor nu houd ik het bij het feit dat kokosolie de mond echt schoonhoudt en ook kan helpen tegen infecties en bacteriën. En toen er een vriendin met kiespijn op bezoek kwam, heb ik deze kennis gebruikt. Ze vroeg me of ik een middeltje kon maken dat zou helpen tegen de kiespijn. Dat deed ik. Inmiddels is het middeltje door een heel aantal mensen gemaakt en geprobeerd. En ik kan jullie vertellen dat het bij hen echt heeft geholpen. Dit middeltje is dan ook zeker het proberen waard.


Wat heb je nodig om het middeltje te maken?

  • 2 druppels lavendel

  • 2 druppels kruidnagel

  • 2 druppels pepermunt

  • 2 el kokosolie

Hoe maak en gebruik je het middeltje?

  • Meng de oliën (in een bakje) door de de kokosolie. Zorg dat het een goed geheel wordt.

  • Neem een beetje van het mengsel in je mond en spoel hier als het ware je mond mee. Laat het mengsel een paar minuutjes in je mond. Slik het mengsel niet door, maar spuug het uit. Dit mag niet in de gootsteen, omdat de kokosolie weer stolt.

  • Gebruik het middeltje een paar keer per dag tot het op is of totdat de pijn weg.


Wellicht is het overbodig, maar ik maak toch nog even de volgende disclaimers:

  • Wanneer de pijn niet weggaat, neem dan toch even contact op met je tandarts. Dan is er waarschijnlijk iets aan de hand waarbij de oliën niet kunnen helpen.

  • Pas altijd op met het gebruik van oliën. Verdun de oliën goed, neem ze niet zomaar in en pas vooral op als je zwanger bent of borstvoeding geeft. Planten zijn krachtig en kunnen bij verkeerd gebruik ook nare reacties veroorzaken.

230 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page