top of page
  • Foto van schrijverMarilène Loendersloot

Een jaar lang "De Deugdelijke Huisvrouw" & WIN ACTIE

Ja, ja, deze blog bestaat alweer een jaar. Een jaar lang De Deugdelijke Huisvrouw. Vorig jaar rond deze tijd waren twee vriendinnen en ik bezig met het voorbereiden van een fair. We maakten onze eigen verzorgingsproducten en waren druk bezig om alles op tijd af te krijgen. Omdat we veel mensen op de fair verwachtten, was dit wel dé tijd om ook de blog online te zetten. Ik heb dus keihard gewerkt om ook de website en blog af te krijgen en mijn ideeën hiervoor uit te werken. En het is gelukt. De blog ging online en onze verzorgingsproducten vielen goed in de smaak. Inmiddels heb ik heel wat blogs geschreven. Niet zoveel als ik wilde, want ik ben er toch even tussenuit geweest. Maar dat maakt ook niet uit.


Een leerproces

In het afgelopen jaar heb ik veel mogen leren. Over hoe ik beter kan schrijven, jullie aandacht beter kan vasthouden, hoe ik mooie foto's moet maken en nieuwe dingen verzin om over te schrijven. De praktische dingen dus. Maar ook op geestelijk vlak heb ik veel mogen en moeten leren. Door over Bijbelse onderwerpen te schrijven, heb ik heel veel geleerd over wat God vraagt van mij, van ons. Over het leven van een Godvruchtig leven. Daarnaast heb ik geleerd dat ik geduldig moet zijn. Moet wachten op Gods tijd en niet mijn tijd. Om dankbaar en nederig te zijn.


Want zeg nu eerlijk, zoveel volgers heb ik helemaal niet. Als ik eerlijk ben, vind ik dat soms best lastig. Ik steek veel tijd en aandacht in het schrijven van blogs, maken van foto's en dergelijke. Hoe leuk en wat voor een getuigenis is het dan als veel mensen dat lezen en zien. Daarin moet ik leren om nederig te zijn. En dankbaar zijn met de trouwe lezers en volgers die ik wél heb. De leuke en enthousiaste berichtjes die ik krijg. De vragen die ik mag beantwoorden. Daar geniet ik van! Ik moet dankbaar zijn voor de mensen die ik wél kan bereiken. Mijn man zegt altijd dit: "Wat als al die mensen die je blogs lezen en je volgen hier in de huiskamer zouden staan, dan zijn dat er ineens heel veel." En zo is het. Een volle huiskamer met vrouwen die luisteren naar wat ik te zeggen heb en het misschien ook nog wel interessant vinden en er iets mee doen. Dat is toch mooi.


Daarnaast moet ik ook leren omgaan met negatieve reacties. Zoals jullie wellicht hebben gezien op Instagram, ben ik geïnterviewd voor Vrouw Magazine van De Telegraaf. Ik vond dit super leuk en ik heb echt het idee dat ik heb kunnen getuigen. Dat is natuurlijk heel mooi! Naast dat ik gelukkig positieve reacties heb ontvangen, kwamen er ook negatieve reacties binnen. Vooral van mensen die niet begrijpen hoe je zo kunt leven. Het is ouderwets, antifeministisch, schadelijk voor de samenleving, maar ook voor jezelf. Je moet jezelf toch kunnen ontwikkelen en de maatschappij heeft vrouwen nodig. Ik vind dat natuurlijk niet leuk om te horen, maar moet hier wel mee leren omgaan. Het leven als christen, het leven als huisvrouw is nu eenmaal niet populair. Om te leven zoals God dat van ons vraagt is niet populair. Misschien wel in Amerika, maar niet hier. Eigenlijk moet ik het als een compliment opvatten dat ik tegenstand krijg, want dat is voor mij de bevestiging dat ik goed bezig ben. Daar probeer ik mijzelf dan ook telkens weer aan te herinneren.


Mijn doelen en verwachtingen voor het volgende jaar

Omdat ik nu niet meer werk, heb ik meer tijd om te werken aan de blog. Al is het ook weer niet zoveel meer, want ons lieve dochtertje heeft natuurlijk ook veel zorg en aandacht nodig. Maar alsnog. Ik heb wel gemerkt dat ik meer tijd heb om, zoals dat tegenwoordig heet, content te creëren. En dat vind ik heel leuk. Maar ook heb ik gemerkt dat ik zo veel meer van jullie kan bereiken. Ik moet daarbij wel uitkijken dat ik niet kijk naar de getallen, de likes, de lezers, de bezoekers op de blog. Daar doe ik het tenslotte niet voor. Ik moet blijven beseffen dat ik het doe tot eer en glorie van onze Heere Jezus Christus. En dat moet ik dan ook niet uit het oog verliezen.


Toch is het voor mij handig als ik doelen stel. Daarom blijft mijn doel om elke week een blog te schrijven en deze met jullie te delen. En nu echt. Ik ben dan ook van plan om beter vooruit te werken, zodat ik, ook al gebeurt er iets waardoor ik even weinig aandacht heb voor de blog, er toch een blog online kan komen. Met beeldmateriaal voor Instagram natuurlijk. Dat is dan ook mijn tweede doel. Om meer te delen op Instagram. Zodat de dingen die ik doe, leer en met jullie wil delen gemakkelijker te vinden zijn voor de meeste van jullie. Toch wil ik daarin oppassen dat ik niet de hele tijd met mijn telefoon bezig ben. Dat vind ik wel een beetje lastig. Zeker omdat dit "werk" nu eenmaal veelal op de telefoon, of in elk geval computer, gebeurt.


In elk geval wil ik doorgaan. Want ik ben pas net begonnen en vind het alleen maar leuker worden. Ik heb ook zoveel leuke ideeën en merk echt dat God met mij en de blog aan de slag is. Wanneer ik even niet weet waarover ik moet schrijven, gebeurt er iets waardoor ik weer super veel inspiratie heb. En al twijfel ik of een onderwerp voor een blog wel "goed" genoeg is, dan heb ik weer een gesprek waarin dit wordt bevestigd. Daarnaast denk ik dat het in de maatschappij waarin wij leven heel belangrijk is om een tegengeluid te laten horen. Het is meer dan genoeg om "gewoon huisvrouw" te zijn. Kinderen zijn een zegen en geen last en we hoeven ons al helemaal niet bezig te houden met overpopulatie. Onze levens en ook die van onze (ongeboren) kinderen liggen tenslotte in Gods alomvattende handen. Dit en nog veel meer deel ik zo graag met de wereld. En dat wil ik, samen met God, blijven doen!


Wie jarig is, trakteert

Dan is het nu tijd voor de win actie. Want ja, hierboven staat het al hè... De Deugdelijke Huisvrouw is jarig en daarom zou ik één van jullie graag trakteren met iets heel leuks. Ik heb al vaker gedeeld dat ik graag mijn meel en andere bakproducten koop bij Graan&Zo, maar ook dat ik een gedeelte van mijn vlees haal bij Cowporation. Daarnaast hebben jullie kunnen lezen dat ik graag de essentiële oliën van Florihana gebruik. Omdat ik jullie graag enthousiast wil maken en met jullie wil delen, geef ik het volgende weg:

  • een cadeaubon t.w.v. €15,- van Cowporation Farmshop;

  • een cadeaubon t.w.v. €15,- van Graan&Zo;

  • 3x 5ml van mijn favoriete oliën van Florihana t.w.v. €15,-.

Wat je kunt doen om dit leuke pakket te winnen? Dat lees je op mijn Instagram!

131 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page