top of page
  • Foto van schrijverMarilène Loendersloot

Een blog over het geloof.

Bijgewerkt op: 18 jul. 2023

Toen ik het idee kreeg voor mijn blog wilde ik dat deze ook zou gaan over "het geloof." Voor mij is het wel duidelijk wat dit inhoudt, maar wat betekent dit voor de rest? Er zijn zoveel verschillende geloven en in die geloven zijn weer zoveel verschillende stromingen. Dus eigenlijk is dat best spannend, iets delen over mijn geloof. Want misschien is iemand het wel niet met me eens of vindt iemand mij wel te direct of radicaal in wat ik geloof. Maar toch wil ik deze blog gaan schrijven en delen met jullie. Want waarom ik deze blog ben begonnen, is niet perse voor mijzelf. Hoe leuk ik het ook vind. Ik ben deze blog begonnen voor anderen en voor God. Omdat ik dan hopelijk mensen kan bereiken en inspireren en ze misschien ook wel iets kan vertellen over "mijn geloof."


Maar wat is het dan dat ik geloof? Ik ben Christen. Ik geloof dat de Bijbel Gods Woord is en dat God ook echt bestaat. Maar bovenal geloof ik dat God Zijn eigen Zoon gegeven heeft voor ons. Jezus is mijn Verlosser, want zonder Hem zouden wij niets zijn. Er zou voor ons geen uitzicht zijn. Ik geloof namelijk ook in een leven na dit leven. Hemel of hel. Wij mensen zijn zondig. En misschien denk je wel: 'Ik ben toch wel een goed mens? Ik doe veel voor anderen, probeer er altijd voor anderen te zijn. Ik ben nooit boos en doe zoveel goeds.' Maar God kijkt naar ons hart en echt, we denken allemaal slechte dingen, zijn allemaal weleens boos of ongeduldig. Gaan op de verkeerde manier met mensen om en doen God verdriet. En dat is waarvan Jezus offer ons moet verlossen. Wij kunnen zo namelijk niet voor God verschijnen. We zijn te zondig. En ik wil je hiermee niet bang maken, maar juist bemoedigen. Want door Jezus is er hoop. Een Levende hoop! Door Jezus is de weg naar God vrij en mogen wij naar de Hemel. Jezus is voor onze zonden aan het kruis gegaan en als wij dit offer accepteren en geloven dat Hij ons verlost heeft van al onze zonde, dan mogen wij straks voor eeuwig bij Hem leven. Op een plek waar geen pijn, geen verdriet, geen narigheid is. En dat is toch geweldig!?


Pas had ik het met een vriendin over waarom we geloven en dat het soms voelt alsof geloven "eigenbelang" is. Na hier even over nagedacht te hebben, zei ik: 'Wat als het eigenbelang is? Dat eigenbelang is toch eigenlijk ook dankbaarheid? Wat als ik het offer van Jezus niet aan wilde nemen? Om wat voor reden dan ook... Door het aan te nemen, ben ik dankbaar voor hetgeen Hij voor mij persoonlijk gedaan heeft. Ik ben dankbaar. Dat sowieso. Maakt het dan uit dat het misschien eigenbelang is? Ik denk het niet. Want uiteindelijk geloof ik dat de beste plek achter de Heere Jezus Christus aan is. Het offer van de Heere Jezus Christus is in ieders belang. Dat is waar het om gaat. En dan kies ik daar graag voor. Voor mezelf, maar ook voor anderen. Want beter dan dat wordt het niet!"


Maar wat heeft deze blog dan te maken met "het geloof?" Want hiermee is dan toch het belangrijkste gezegd? Dit is toch waar het uiteindelijk om gaat? Ja en nee. Ja, omdat het offer van Jezus uiteindelijk het belangrijkste is. Als we geloven dat Hij onze verlosser is, dan is dat alles wat we nodig hebben en alles wat er uiteindelijk toe doet. Nee, omdat geloven zoveel meer is. In de Bijbel wordt zoveel gesproken over hoe we ons moeten gedragen als gelovigen, als Christenen. Maar ook wordt er gesproken over wat goed voor ons is en hoe we met andere mensen om moeten gaan. Dat is waarom ik deze blog begonnen ben. Omdat de Bijbel ook duidelijk spreekt over de vrouw en hoe zij moet leven. Eigenlijk is dat ook geen moeten, want wij moeten niks. Dat is zo mooi eigenlijk. Wij moeten niets van God. Maar als wij verkeerd doen en Zijn wil niet doen, dan heeft dat een slechte invloed op onszelf. In de Bijbel staan al deze voorschriften opgenomen, omdat God het beste met ons voor heeft. Lees Johannes 3:16 maar eens. En trouwens ook de verzen daar rondom. Hij hield zo ontzettend veel van ons, dat Hij Zelf Jezus (Zijn enige Zoon) heeft gegeven. Hij heeft het allerbeste met ons voor. En Hij weet, dat als wij doen wat Hij zegt, dat het beter met ons zal gaan. Veel beter.Als jullie mijn eerste blog hebben gelezen, dan weten jullie al waarom ik hiermee ben begonnen. Dat sluit aan bij het delen van "het geloof", omdat ik wil leven zoals God dat van mij vraagt. En daarvoor is geloof belangrijk. Want als ik niet zou geloven dat God echt bestaat en dat Jezus mij echt heeft verlost van al mijn zonden, dan maakt het toch allemaal niet uit. Maar als het wel echt waar is en als ik het echt geloof, dan wil ik toch echt doen wat God van mij vraagt en dit ook met anderen delen. Dat doen is dan uiteindelijk het beste, omdat Hij weet wat goed voor mij is. Wat goed voor ons is. Ik hoop van harte dat dat is wat jullie terug zien in mijn blogs.


Hartelijk bedankt weer voor het lezen van deze blog. Ik hoor graag of jullie meer van deze blogs voorbij willen zien komen en of het jullie bemoedigd. Mij helpt het in elk geval weer om duidelijk voor me te zien waarom ik dit doe en waarom ik wil leven zoals de Bijbel dat voorschrijft.

171 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page