top of page
  • Foto van schrijverMarilène Loendersloot

Het lezen van een (goed) boek.

Lezen, als zolang ik mij dat kan herinneren, vind ik dit leuk. Lezen heb ik altijd heel veel gedaan. Dat begon als kind al met de standaard kinderboeken en is later overgegaan op het lezen van romans, maar ook informatieboeken. Zelfs tijdens mijn studie Rechten vond ik niet erg om veel te lezen. Al was dat soms wel een beetje saai natuurlijk, het lezen zelf ging me nooit tegenstaan.


De afgelopen maanden heb ik, mede door de geboorte van onze dochter, weinig de tijd genomen om te lezen. En eigenlijk vind ik dat jammer. Ik betrap me er namelijk vaak op dat ik wél de tijd neem om de sociale media eens te checken, maar niet om een boek te lezen. Al is het maar een kwartiertje per dag. Daar moest verandering ik komen vond ik. Dus heb ik voor mijzelf een uitdaging bedacht. In de hele maand November moet ik elke dag 15 minuten lezen. Wat voor een boek, dat maakt niet. Dus, naast het elke dag lezen van de Bijbel, lees ik nu ook elke dag een boek.


Het verdelen en besteden van mijn tijd

De afgelopen dagen heb ik vooral informatieve boeken gelezen. Niet alleen omdat ik dat leuk vind, maar ook omdat ik mijn tijd nuttig wil besteden. Zeg ik dan dat we helemaal geen leuke boeken meer mogen lezen of geen ontspanning mogen zoeken? Nee, dat zeg ik niet. Maar ik geloof wel dat mijn tijd van God is en dat ik hier goed mee moet omgaan. Ik betrap mezelf er namelijk ook vaak op dat ik heel veel tijd steek in andere dingen en niet in het lezen van de Bijbel. Dat ik deze keuzes maak, is voor mij een stukje bewustwording. Bewust worden van hoe ik met mijn tijd omga en of ik daarmee God dien of juist niet. Daarom heb ik ervoor gekozen om me dus iets meer te wenden tot de informatieve boeken. Zo leer ik ook nog eens een hele hoop nieuwe dingen. Dat vind ik ook gewoon erg leuk.


Ik kan me natuurlijk afvragen of dat niet ijdel is. Nutteloos. Aangezien wij toch onderweg zijn naar De Eeuwigheid. Daarom is het lezen van de Bijbel en het vertellen van onze medemens over de Heere Jezus Christus natuurlijk het allerbelangrijkste. Dat houd ik natuurlijk ook zeker in mijn achterhoofd. Elke dag. Maar ik merk dat ik, ondanks dat ik me hier echt bewust van ben, toch mijn telefoon erbij pak en soms toch wat tijd over heb. Daarom probeer ik, zoals ik al eerder schreef, mijn tijd zo goed te gebruiken. Het doel van mijn blog is tenslotte ook vertellen over (Bijbels) gezond leven en onze levenshouding en het lezen van de boeken kunnen mij hier gewoon goed bij helpen. Ik geloof dat dat ook mag en dat dat niet ijdel is. En ook al is dat niet het doel van deze blog, ik wil jullie toch uitdagen om ook eens te kijken naar wat je doet met je tijd. Waarom je bepaalde dingen doet. Of juist niet. Je af te vragen of dit is wat God van je vraagt en of je Hem en andere mensen hiermee kan dienen. Al die vragen heb ik mijzelf in het maken van deze keuze, al toen ik begon met deze blog, gesteld. Even een klein uitstapje, maar hopelijk zet het jullie wel aan het denken.


De boeken delen met jullie

Doordat ik dus nu extra probeer te lezen (dit gaat me overigens heel goed af), lees ik meer boeken en leer ik veel. "Hier moet ik wat mee", zo dacht ik. Ik kan de opgedane kennis met jullie delen. Dat is natuurlijk leuk voor jullie en gemakkelijk, dan hoeven jullie zelf niet alle boeken aan te schaffen en te lezen. Maar daarnaast leek het me ook leuk om een soort reviews te gaan geven over de boeken die ik lees. Ik zeg nu trouwens echt niet dat ik nu ineens elke week een boek ga lezen. Maar ik hoop er dus wel meer te lezen dan dat ik de afgelopen tijd deed. Omdat ik mijn blog graag bemoedigend, opbouwend en informatief wil houden, heb ik besloten om voornamelijk informatieve, leerzame boeken te delen op de blog. Wat jullie kunnen verwachten?

  • één keer in de zoveel tijd deel ik met jullie een boek;

  • ik vertel jullie wat ik van het boek vind;

  • ik deel ook met jullie wat ik van het boek heb geleerd;

  • tot slot vertel ik jullie of het de moeite waard is om het boek aan te schaffen en te lezen of juist niet.

Met deze extra "rubriek" op de blog hoop ik jullie dus nog meer te kunnen vertellen, leren, opbouwen, bemoedigen en uit te dagen. Ik hoop dat jullie net zo enthousiast zijn als ik. Jullie kunnen in elk geval heel snel de eerste "boekenblog" verwachten. Ik zou het trouwens ook erg leuk vinden als jullie boekentips hebben. Laat dus zeker een reactie achter als je een leuk, mooi of leerzaam boek hebt dat ik echt moet delen op de blog.
233 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


anneliendevries
Nov 11, 2023

Het boek 'Vrouw vandaag' is een aanrader!

Like
bottom of page