Het tweede recept van Romy. De Romy van de brownie, haha. Inmiddels is zij ook begonnen met het delen van haar recepten op Instagram. Je kunt haar daar vinden onder de naam @receptenvanromy. Op haar account kun je meer foto's en ook filmpjes vinden van haar baksels en de verschillende stappen van een recepten.
Omdat jullie zo van recepten houden, hebben we besloten om Romy’s recepten ook op de blog te gaan delen. Zie hier de nieuwe rubriek op de blog: "Recepten van Romy". Dit tweede recept is ook weer een succes. Althans, dat vind ik. Ik heb de cake mogen proeven en vind hem super lekker. Appelkruimelcake maar dan met een twist. Ik houd ervan.
Wat heb je nodig?
Voor de cake
100 gram roomboter
2 eieren
75 gram ahornsiroop of honing
110 gram speltbloem
1 tl bakpoeder
Snufje zout
80 gram grof gehakte witte chocolade
Voor de vulling
1 grote of 2 kleinere appels
Voor de topping
50 gram havermout
100 gram speltbloem
50 gram kokosbloesemsuiker
90 gram roomboter
Welk keukengerei heb je nodig?
Mengkom
Mixer of garde
Spatel/lepel
Weegschaal
Ovenschaal
Hoe maak je de appelkruimelcake?
Cake - Smelt de boter of laat het helemaal zacht worden, meng met de eieren en ahornsiroop of honing, goed mixen. Vervolgens voeg je de andere ingrediënten toe op de witte chocola na. Je spatelt alles goed door elkaar en voegt als laatst de witte chocola toe en roert het nog even goed door. Giet het beslag in een kleine ovenschaal.
Vulling - Schil en snijd de appels in partjes en vervolgens door de helft, leg dit trapsgewijs over het beslag en druk het geheel als laatst een klein beetje aan.
Topping - Snijd de boter in kleine blokjes en meng de ingrediënten goed door elkaar. Dit kan met een mixer of met je handen. Verkruimel het deeg over de appellaag en druk als laatst een klein beetje aan.
Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak op 175° voor ca. 45 minuten. Laat even afkoelen en geniet!

Comments